Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Χιονοδρομικό κέντρο Σελίου



  Aν υπάρχει μια εποχή κατά την οποία ο επισκέπτης μπορεί πραγματικά να ζήσει μοναδικές εμπειρίες στην Ημαθία, αυτός είναι ο χειμώνας. Η ύπαρξη οργανωμένων χιονοδρομικών κέντρων με άρτιες υποδομές, άνετη πρόσβαση και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, καθιστούν τον Νομό ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα χειμερινών αποδράσεων στον Ελλαδικό χώρο. Το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του Βερμίου και σε υψόμετρο που φτάνει τα 1530 μέτρα. Συνδέεται οδικά τόσο με τη Βέροια όσο και με τη Νάουσα, διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές και τον εξοπλισμό για τους λάτρεις του σκι και της ορειβασίας, ενώ στην ευρύτερη περιοχή λειτουργούν καφέ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κέντρα διασκέδασης, σχολές σκι και καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού.
Απέχει 24 χιλιομετρα απο τη Βέροια, 20 χιλιομετρα απο τη Ναουσα, 95 χιλιομετρα απο τη Θεσσαλονικη και 74 χιλιομετρα απο τη Κοζανη. Η κύρια προσβαση στο χιονοδρομικο γινεται μεσω της Εγνατίας οδου και της επαρχιακής οδού Βέροιας Σελίου ενω η δευτερεύουσα προσβαση γίνεται μεσω της επαρχιακής οδού Νάουσας Σελίου. Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου διαθέτει άνετους χώρους πάρκινγκ έκτασης 36 ασφαλτοστρωμένων στρεμμάτων.
Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου διαθέτει πολλούς και σύγχρονους αναβατήρες για την άνετη και γρήγορη εξυπηρέτηση των σκιερ, μεγαλη ποικιλία στίβων με πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, παιδικές χαρές, πίστες δρόμων αντοχής με δυνατότητα διεξαγωγής διεθνών αγώνων όπου η ταυτόχρονη και άνετη άθληση χιλιάδων χιονοδρόμων είναι καθημερινότητα. Επίσης διαθέτει μονοπάτια (διαδρομές) πορείας ορειβασίας. Διασχίζεται από το διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε4. Οι άριστες συνθήκες χιονιού, ο ελεύθερος ορίζοντας, η εκπληκτική ηλιοφάνεια, και η περιορισμένη υγρασία προσδίδουν στους επισκέπτες υγεία χαρά και ευεξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου