Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Εγώ και η αδελφή μου πόσες μπίλιες έχουμε;


Τα προβλήματα:
  1. Εγώ και η αδελφή μου έχουμε κάποιες μπίλιες η καθεμιά. Αν η αδελφή μου μού δώσει μία μπίλια από τις δικές της, τότε οι νέες μου μπίλιες θα είναι τριπλάσιες από τις νέες της. Αν, αντί να μου δώσει μία μπίλια, της δώσω εγώ μία, τότε οι νέες μου μπίλιες θα είναι ίσες με τις νέες της. Να βρείτε πόσες μπίλιες έχω εγώ και πόσες η αδελφή μου.
  2. Εγώ και η αδελφή μου έχουμε κάποιες μπίλιες η καθεμιά. Αν η αδελφή μου μού δώσει μία μπίλια από τις δικές της, τότε οι νέες μου μπίλιες θα είναι διπλάσιες από τις νέες της. Αν, αντί να μου δώσει μία μπίλια, της δώσω εγώ μία, τότε οι νέες μου μπίλιες θα είναι ίσες με τις νέες της. Να βρείτε πόσες μπίλιες έχω εγώ και πόσες η αδελφή μου.
  3. Εγώ και η αδελφή μου έχουμε κάποιες μπίλιες η καθεμιά. Αν η αδελφή μου μού δώσει τέσσερις μπίλιες από τις δικές της, τότε οι νέες μου μπίλιες είναι ίσες με τις νέες της. Αν, αντί να μου δώσει τέσσερις μπίλιες, της δώσω εγώ μία, τότε οι νέες της μπίλιες θα είναι διπλάσιες από τις νέες μου. Να βρείτε πόσες μπίλιες έχω εγώ και πόσες η αδελφή μου.
  4. Εγώ και η αδελφή μου έχουμε κάποιες μπίλιες η καθεμιά. Αν η αδελφή μου μού δώσει μία μπίλια από τις δικές της, τότε οι νέες της μπίλιες είναι τριπλάσιες από τις νέες μου. Αν, αντί να μου δώσει μία μπίλια, της δώσω εγώ μία, τότε οι νέες της μπίλιες θα είναι πενταπλάσιες από τις νέες μου. Να βρείτε πόσες μπίλιες έχω εγώ και πόσες η αδελφή μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου