Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Τέσσερα μετάλλια η Ελλάδα στη διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα 2014



Tέσσερα μετάλλια και την 41η θέση στη συνολική κατάταξη κέρδισε η εθνική μαθηματική ομάδα νέων, στην 55η διεθνή μαθηματική ολυμπιάδα που ολοκληρώθηκε χθες, στο πανεπιστήμιο του Κέϊπ Τάουν της Ν. Αφρικής.
Ασημένιο μετάλλιο κέρδισαν οι Παναγιώτης Δημάκης και Πέτρος Ντούνης και χάλκινο οι Νέστορας Χαχάμης και Αθηναγόρας - Στέλιος Σκιαδόπουλος.


Πρώτη σε μετάλλια αναδείχτηκε η ομάδα της Κίνας με 5 χρυσά και 1 ασημένιο μετάλλιο (καλύτερη αναλυτική βαθμολογία), δεύτερη η ομάδα των ΗΠΑ με 5 χρυσά και 1 ασημένιο μετάλλιο και 3η η ομάδα της Ταϊβάν με 4 χρυσά και 2 χάλκινα μετάλλια.
Η διεθνής μαθηματική ολυμπιάδα ΙΜΟ 2014, διοργανώθηκε από τη διεθνή μαθηματική ένωση International Mathematical Olympiad, και στη φετινή συνάντηση πήραν μέρος 109 χώρες με τις μαθηματικές τους ενώσεις, μεταξύ των οποίων οι Αυστρία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Κούβα, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Αγγλία, Ελλάδα και περισσότεροι από 600 σπουδαστές από όλο τον κόσμο.
Επικεφαλής της εθνικής ομάδας ήταν από την πλευρά της μαθηματικής εταιρείας - ΕΜΕ, οι κ. Ανάργυρος Φελλούρης, αν. καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Ευάγγελος Ζώτος, καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου