Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Μαθηματικοί υψηλού κύρους στο 31ο μαθηματικό συνέδριο που θα διεξαχθει από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου 2014 στην Βεροια.


 Με κεντρικούς ομιλητές τους Φερντινάντο Αρζαρέλο, καθηγητή μαθηματικής λογικής και εκπαίδευσης στο παν/μιο του Τορίνο, Ζάν Ντόμπρες, καθηγητή ιστορίας των μαθηματικών στο ερευνητικό κέντρο Αλεξάντρ Κοϊρέ, Παρίσι, Κάρλ Γκούσταφσον, καθηγητή άλγεβρας στο παν/μιο Μπούλντερ του Κολοράντο, και τους Σταύρο Παπασταυρίδη, Δημήτρη Χασάπη, Νίκο Παπαναστασίου, καθηγητές στο μαθηματικό τμήμα του παν/μιου Αθήνας, και Μαριάννα Τζεκάκη στο ΑΠΘ, αρχίζει τις εργασίες του στη Βέροια στις 7 Νοέμβρη, το 31ο μαθηματικό συνέδριο, με διοργανωτή την ελληνική μαθηματική εταιρεία - ΕΜΕ.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές θα αναδείξουν με τις εισηγήσεις τους τις τάσεις στη μαθηματική εκπαίδευση και την έρευνα στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στο συνέδριο, θα πάρουν μέρος εκατοντάδες σύνεδροι πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φοιτητές, μαθηματικοί και εκπαιδευτικοί από τη δευτεροβάθμια και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας και της Κύπρου.
Στόχος του επιστημονικού συνεδρίου, είναι η ανάδειξη της μαθηματικής επιστήμης και της συμβολής της, στην αναζωογόνηση της εκπαίδευσης και στην πρόοδο της κοινωνίας.

Στην ατζέντα του συνεδρίου θα βρεθούν ζητήματα όπως η έρευνα και η καινοτομία, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της μαθηματικής εκπαίδευσης στη διεθνοποιημένη, δικτυακή εποχή. Οι διεπιστημονικές προσεγγίσεις, οι διεθνείς ερευνητικές κοινότητες και πρακτικές, και οι μορφές πιστοποίησης γνώσης.

Στα πλαίσια του συνεδρίου της ΕΜΕ, θα πραγματοποιηθούν επιμέρους στρογγυλά τραπέζια, και θα παρουσιαστούν δεκάδες νέες πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες.
Στο πρώτο στρογγυλό τραπέζι θα αναπτυχθεί η θεματική "οι διεθνείς κατευθύνσεις και η ελληνική παρουσία στην έρευνα των μαθηματικών", με εισηγητές τους: Κάρλ Γκούσταφσον, καθηγητή άλγεβρας στο παν/μιο Μπούλντερ του Κολοράντο, Παναγιώτη Βλάμο, αν. καθηγητή στο Ιόνιο παν/μιο, Γρηγόρη Καλογερόπουλο, καθηγητή στο ΕΚΠΑ, και Χαρά Χαραλάμπους, καθηγήτρια στο ΑΠΘ και συντονιστή το Γιάννη Αντωνίου, καθηγητή στο ΑΠΘ.
Στο δεύτερο στρογγυλό τραπέζι θα αναπτυχθεί η θεματική "η ταυτότητα της ελληνικής μαθηματικής εκπαίδευσης και το διεθνές, πλαίσιο" με εισηγητές τους Γιάννη Τυρλή, καθηγητή, Σπύρο Φερεντίνο, σχ. σύμ/λο, Θανάση Βλάχο, καθηγητή, Θεόδωρο Χατζηπαντελή, καθηγητή ΑΠΘ, Γιώργο Καρκούλια, σχ. σύμ/λο, Γιώργο Πούλο, σχ. σύμ/λο και συντονιστές τους Γιώργο Δημάκο, καθηγητή ΕΚΠΑ και Φραγκίσκο Καλαβάση, καθηγητή παν/μιου Αιγαίου.
Σημειώνεται ότι πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του 31ου συνεδρίου είναι ο καθηγητής του παν/μιου Αιγαίου Φραγκίσκος Καλαβάσης, της οργανωτικής επιτροπής, ο καθηγητής του παν/μιου Αθήνας Γιώργος Δημάκος, αναπληρωτής πρόεδρος, ο καθηγητής του Αριστοτέλειου παν/μιου Θεσσαλονίκης Γιάννης Αντωνίου και γενικός γραμματέας της ΕΜΕ είναι ο επίκουρος καθηγητής του οικονομικού παν/μίου Αθήνας Μανώλης Κρητικός.
Την τοπική διοικούσα οργανωτική επιτροπή της ΕΜΕ Ημαθίας αποτελούν οι καθηγητές Στέλιος Μιόγλου πρόεδρος, Λευτέρης Ασβεστόπουλος αντιπρόεδρος, Αναστασία Καρακώστα γεν. γραμματέας, Χαρούλα Σαράφογλου ειδική γραμματέας, Γιάννης Καμπουρίδης ταμίας και οι Φιλοκτήμωνας Πλάτσας, Ηλίας Αδαμίδης μέλη.
Σημειώνεται, ότι στη Βέροια είχε πραγματοποιηθεί και το 20ο μαθηματικό συνέδριο, το 2003.
Χρόνος διεξαγωγής: Από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου.
Το συνέδριο θα είναι ανοικτό στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο και διοργανώνεται για πρώτη φορά με την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου