Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Συνεχείς διακρίσεις φοιτητών στο διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών SEEMOUS


Παρά το γεγονός ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δεν είναι το μόνο Ελληνικό Πανεπιστήμιο που διακρίνεται στο διαγωνισμό SEEMOUS, με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών να κατακτά συχνά την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλα τα Πανεπιστήμια που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, είναι ωστόσο το Πανεπιστήμιο εκείνο που έχει ως επί το πλείστον συμμετοχή στο διαγωνισμό με φοιτητές προερχόμενους όχι από ένα τμήμα Μαθηματικών αλλά από τμήματα Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής. Οι φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ σημειώνουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στον διαγωνισμό και την μεγαλύτερη σε αριθμό απόκτηση μεταλλείων, μεταξύ των Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών, πανελλαδικά.
Η διάρκεια της προετοιμασίας των φοιτητών κάθε χρόνο διαρκεί από τον Οκτώβριο έως και τον Μάρτιο. Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Σαββατοκύριακο και η διάρκειά τους ξεπερνά από πλευράς χρόνου την διάρκεια ενός εξαμηνιαίου μαθήματος με πάνω από 50 διδακτικές ώρες ετησίως από τον καθηγητή κ. Β. Παπαδόπουλο ενώ τα τελευταία χρόνια, προσκαλείται επίσης ο κ. Μιχάλης Ανούσης, μαθηματικός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συνδράμει στην προετοιμασία των συμμετεχόντων, με σεμινάρια.
Οι συνεχείς επιτυχίες των φοιτητών επί σειρά ετών στο διαγωνισμό έχει βοηθήσει στην αναβάθμιση συνολικά της διδασκαλίας των μαθηματικών στην Πολυτεχνική Σχολή κι έχει συμβάλλει στην αναγνώριση του τμήματος μεταξύ των καλύτερων Τμημάτων της Νοτιανατολικής Ευρώπης που έχουν παράδοση στα Μαθηματικά ενώ οι φοιτητές που έχουν λάβει μέρος στον διαγωνισμό έχουν γίνει δεκτοί στα καλύτερα Τμήματα Πανεπιστημίων του εξωτερικού για μεταπτυχιακές σπουδές. 

Στη Μαθηματική Ολυμπιάδα για φοιτητές Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Νοτιανατολικής Ευρώπης SEEMOUS (South Eastern European mathematical for University students), οι φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που έλαβαν διακρίσεις είναι:
Για το έτος 2014:
Καράμπελας Νικόλαος, Χάλκινο Μετάλλιο

Για το έτος 2013:
1.Καραμπίνης Ιωάννης, Αργυρό Μετάλλιο
2.Λέκκας Σωτήρης, Χάλκινο Μετάλλιο
3.Τσιρώνης Αλέξανδρος, Χάλκινο Μετάλλιο
4.Δεσινιώτης Δηνήτριος, Χάλκινο Μετάλλιο

Για το έτος 2012:
1.Αργυρός Χρήστος, Χάλκινο Μετάλλιο
2.Καραμπίνης Ιωάννης, Χάλκινο Μετάλλιο
3.Λέκκας Σωτήριος, Χάλκινο Μετάλλιο
4.Μπαλαλής Δημήτριος, Χάλκινο Μετάλλιο
5.Σταθακοπούλου Ελπινίκη, Χάλκινο Μετάλλιο
6.Συκαρά Σταυρούλα, Χάλκινο Μετάλλιο

Για το έτος 2011:
Kingsley Adjenughwure, Αργυρό Μετάλλιο

Για το έτος 2010:
Kingsley Adjenughwure, Χάλκινο Μετάλλιο

Για το έτος 2009:
Σεϊτανίδης Ιωάννης, Χάλκινο Μετάλλιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου