Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία – Παράρτημα Δωδεκανήσου, συγχαίρει τον Αθηναγόρα ΣκιαδόπουλοΟ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  κατάκτησε ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στην 9η ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ για ΦΟΙΤΗΤΕΣ της ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students) SEEMOUS 2015.
Διεξήχθη, στην Οχρίδα της FYROM από 3-8 Μαρτίου η 9η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ για ΦΟΙΤΗΤΕΣ «SEEMOUS 2015» με συμμετοχή 96 φοιτητών σε 25 ομάδες εκπροσωπώντας αντίστοιχα Πανεπιστήμια και χώρες.
Στον διαγωνισμό αυτό η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας συμμετείχε με εξαμελή ομάδα που επελέγη μετά από σχετικό διαγωνισμό που έγινε στα γραφεία της ΕΜΕ στην Αθήνα την 31η Ιανουαρίου 2015. Η ομάδα μας είναι στην ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ της τελικής κατάταξης, κατακτώντας συνολικά 4 ΧΡΥΣΑ και 2 ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ.
Ο Ροδίτης φοιτητής μας ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, του Κωνσταντίνου και της Ελένης, πρωτοετής πλέον φοιτητής στο Ε.Μ.Π. επελέγη για 5η συνεχόμενη χρονιά να είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας μαθηματικών.
Οι φοιτητές διαγωνίστηκαν την Πέμπτη 5 Μαρτίου σε τέσσερα θέματα, ενώ τα αποτελέσματα του διαγωνισμού έγιναν γνωστά αργά το βράδυ της Παρασκευής και η τελετή απονομής το Σάββατο 7 Μαρτίου
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είναι ο πρώτος Δωδεκανήσιος που είχε συμμετοχή σε τρείς συνεχόμενες Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Μαθηματικών στις οποίες πέτυχε διάκριση καθώς και ο πρώτος που συμμετέχει στις Εθνικές Ομάδες Μαθηματικών για πέντε συνεχόμενα χρόνια, ήδη από μαθητής Γυμνασίου, καθώς και ο πρώτος Δωδεκανήσιος που κατέκτησε ταυτόχρονα το δικαίωμα συμμετοχής σε Ολυμπιάδα Μαθηματικών και Φυσικής σαν μαθητής Γ’ Λυκείου.
Αναλυτικότερα στο διάστημα 2011-2014 ο Ροδίτης μαθητής κατέκτησε σε Διεθνές Επίπεδο
• τρείς Ολυμπιακές διακρίσεις (δύο χάλκινα μετάλλια και μια εύφημη μνεία)
• τρείς βαλκανικές διακρίσεις (ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια)
• δύο μεσογειακές διακρίσεις (δύο χάλκινα μετάλλια),
ενώ σε Πανελλήνιο Επίπεδο
• τέσσερεις Πανελλήνιες διακρίσεις στην Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» (ένα χρυσό, δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο)
Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία – Παράρτημα Δωδεκανήσου, συγχαίρει τον Αθηναγόρα Σκιαδόπουλο για τη νέα επιτυχία του και του εύχεται να έχει στο μέλλον και άλλες παρόμοιες επιτυχίες που μας κάνουν όλους υπερήφανους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου