Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Σεμινάριο με θέμα «Μαθηματικά για το Περιβάλλον»


Στο πλαίσιο της 7ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας, που διοργανώνει το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της ΕΜΕ, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα «Μαθηματικά για το Περιβάλλον», στο οποίο θα συζητηθούν σκέψεις και θα γίνουν προτάσεις για Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μέσα από τη μαθηματική δραστηριότητα.
Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα καλυφθεί το θεωρητικό πλαίσιο περιβαλλοντικών προβλημάτων και θα γίνουν προτάσεις δράσεων για την ένταξη τους στο τυπικό μάθημα των Μαθηματικών.

Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο, στο οποίο οι συμμετέχοντες, ως τάξη, θα επεξεργαστούν σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα, με μαθηματικές μεθόδους, όπως για παράδειγμα ο νόμος του Arrhenius.
Η ανάπτυξη των θεμάτων, ως προς το περιεχόμενο και ως προς το επίπεδο δυσκολίας των Μαθηματικών, θα διαμορφωθεί ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τις ανάγκες και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.
Απαραίτητη η στοιχειώδης γνώση της αγγλικής γλώσσας.
Εισηγητές:
Marty Walter, Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Colorado, Boulder, συγγραφέας του βιβλίου «Mathematics for the Environment».
Κατερίνα Καλφοπούλου, μαθηματικός, kalfokat@gmail.com.
Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της 7ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΉΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και για το λόγο αυτό, αναγκαστικά, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου