Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Κρυμμένος θησαυρός


 

 
Ένας αγρότης ανακαλύπτει στο παλιό σεντούκι του παππού του έναν χάρτη με τις παρακάτω οδηγίες για το μέρος που έχει θάψει τις χρυσές λίρες του:
"Στο μεγάλο μας χωράφι υπάρχει μια βελανιδιά, ένα πεύκο και  μια τριανταφυλλιά. Ξεκίνα από την τριανταφυλλιά και περπάτα ίσια προς τη βελανιδιά μετρώντας τα βήματά σου. Μόλις φτάσεις στη βελανιδιά στρίψε δεξιά, σχηματίζοντας ορθή γωνία με την προηγούμενη διαδρομή σου και περπάτησε τον ίδιο αριθμό βημάτων. Κάρφωσε έναν πάσσαλο στο σημείο αυτό. Γύρνα πίσω στην τριανταφυλλιά και ξεκινώντας πάλι από αυτήν, περπάτα προς το πεύκο μετρώντας τα βήματά σου. Στο πεύκο στρίψε αριστερά, σχηματίζοντας πάλι ορθή γωνία και περπάτα τον ίδιο αριθμό βημάτων που έκανες από την τριανταφυλλιά μέχρι το πεύκο. Κάρφωσε έναν πάσσαλο στο σημείο αυτό. Σκάψε στα μισά του δρόμου ανάμεσα στους δύο πασσάλους και θα βρεις εκεί τον θησαυρό".

Όλο ενθουσιασμό ο αγρότης φτάνει στο χωράφι, βλέπει τη βελανιδιά και το πεύκο, αλλά πουθενά η τριανταφυλλιά. Με τα χρόνια είχε εξαφανισθεί κάθε ίχνος της. Ο αγρότης πήρε μολύβι και χαρτί, θυμήθηκε τη γεωμετρία που έμαθε στο σχολείο (δεν είχε παραπάνω γνώσεις) και κατάφερε να βρει το ακριβές σημείο που είναι θαμμένος ο θησαυρός χωρίς να γνωρίζει το στίγμα της τριανταφυλλιάς; 
Ποιο είναι το σημείο?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου