Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Η γιορτή των μαθηματικών στην Καστοριά



Με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 500 συνέδρων ξεκίνησε το 32ο Μαθηματικό Συνεδρίου στην Καστοριά.
Εκατοντάδες μαθηματικοί, σημαντικοί πανεπιστημιακοί που έχουν διακριθεί με το έργο τους σε πανεπιστήμια της χώρας και του εξωτερικού, εκπαιδευτικοί από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όλης της χώρας και της Κύπρου, βρίσκονται στην Καστοριά, στο πλαίσιο του 32ου μαθηματικού συνεδρίου που διοργανώνει η ελληνική μαθηματική εταιρεία – ΕΜΕ.
Στόχος του τριήμερου επιστημονικού συνεδρίου, είναι η ανάδειξη των μαθηματικών στην επιστημονική έρευνα, στην εκπαίδευση και στην κοινωνία.
Κεντρικοί ομιλητές στο συνέδριο, θα είναι οι καθηγητές τουΑριστοτέλειου παν/μιου Θεσσαλονίκης Γιάννης Αντωνίου, Γιώργος Τσακλίδης και Σταύρος Αυγολούπης, και οι Γρηγόρης Καλογερόπουλος, καθηγητής παν/μιου Αθήνας, και Γεράσιμος Αθανασούλης, καθηγητής ΕΜΠ.
Στη διάρκεια των εργασιών θα πραγματοποιηθούν δύο θεματικά συμπόσια με τίτλους, «τα μαθηματικά και οι εφαρμογές τους στις άλλες επιστήμες και στην ανάπτυξη» και «τα μαθηματικά της εκπαίδευσης, τα αναλυτικά προγράμματα και η κοινωνική διάσταση».
Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 102 πρωτότυπες, καινοτόμες εργασίες στον τομέα των μαθηματικών, θα μεταφερθεί η διεθνής και ειδικά η ευρωπαϊκή εμπειρία στις μεθόδους διδασκαλίας των μαθηματικών, με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.
Το συνέδριο πραγματοποιείται με την αιγίδα του υπουργείου εσωτερικών, Μακεδονίας – Θράκης.
Χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου: Από την Παρασκευή 30 Οκτώβρη έως την Κυριακή 1 Νοέμβρη 2015.
Χώρος διεξαγωγής: Καστοριά, αμφιθέατρο ιδιωτικού συνεδριακού κέντρου, 4ο χλμ της εθνικής οδού Καστοριάς – Αθήνας.

Παρόντες και οι καθηγητές της πόλης. Στη φωτό ο μαθηματικός Αργύρης Αναστασόπουλος, διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Άργους Ορεστικού
Μαζική η προσέλευση του κόσμου.

Πηγή: Inkastoria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου