Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Το διεθνές μαθηματικό συνέδριο MICOM 2015 στην ΑθήναΑπό  τηνΤρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2015 - 16:00 έως τοΣάββατο, 26 Σεπτέμβριος, 2015


Στην Αθήνα πραγματοποιείται το 5ο διεθνές μαθηματικό συνέδριο - MICOM 2015, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από δέκα χώρες της ν. ανατολικής Ευρώπης.

Διοργανωτής, η μαθηματική εταιρεία νοτιοανατολικής Ευρώπης MASSEE, και η ελληνική μαθηματική εταιρεία - ΕΜΕ, σε συνεργασία με το μαθηματικό τμήμα του παν/μιου Αθήνας, τη σχολή εφαρμοσμένων μαθηματικών & φυσικών επιστημών του ΕΜΠ και το Αριστοτέλειο παν/μιο Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται ότι πρόεδρός της MASSEE, είναι ο Κύπριος καθηγητής Γρηγόρης Μαρκίδης, και στη διοίκηση της, συμμετέχει η ελληνική μαθηματική εταιρεία, ΕΜΕ, με τους καθηγητές ΑΕΙ, Νίκο Αλεξανδρή και Ανάργυρο Φελλούρη.
Στο συνέδριο, παίρνουν μέρος με εισηγήσεις 27 πανεπιστημιακοί καθηγητές, μαθηματικοί, από τις χώρες Ελλάδα, Κύπρο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μολδαβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, του παν/μίου Bogaziçi της Τουρκίας και της FYROM.
Στόχος του επιστημονικού συνεδρίου, είναι η ανάδειξη της μαθηματικής επιστήμης σε γλώσσα επικοινωνίας στις εκπαιδευτικές διαδικασίες των χωρών της ν. ανατολικής Ευρώπης.
Στη θεματική διαδικασία θα υπάρξουν ομιλίες στους τομείς, της άλγεβρας, της πραγματικής ανάλυσης, των διαφορικών εξισώσεων και συστημάτων, της γεωμετρίας, της θεωρίας των αριθμών και της τοπολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στο τηλ. 210 3617784 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις εδώ

Αναλυτικά το πρόγραμμα φιλοξενείται εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου