Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Isabelle Galmiche: Η μαθηματικός στο πλευρό του Sebastien Loeb

 

H Isabelle Galmiche πραγματοποίησε ονειρικό ντεμπούτο στην κορυφαία κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, κατακτώντας τη νίκη ως συνοδηγός του Sebastien Loeb – Ας τη γνωρίσουμε.

Λίγες ημέρες μετά από την ανακοίνωση της αποχώρησης του Daniel Elena από την συνοδήγηση σε επαγγελματικό επίπεδο, έγινε γνωστό πως νέα συνοδηγός του Sebastien Loeb, θα είναι η 50χρονη Γαλλίδα, Isabelle Galmiche.

Αν και αρκετοί απόρησαν, η επιλογή του Loeb ήταν απόλυτα λογική, αφού η Galmiche υπήρξε από το 2017, συνοδηγός του σε διαδικασίες δοκιμών κατά τις οποίες δεν ήταν παρών ο Daniel Elena.

Ταυτόχρονα, η Γαλλίδα αποτελούσε τη συνοδηγό στο gravel crew του πληρώματος, δίπλα στον Patrick Magaud, οπότε γνώριζε πολύ καλά τον τρόπο σκέψης και δουλειάς του 9 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Isabelle Galmiche: Λύνοντας αμέσως την εξίσωση του… πρωταθλητισμού

Πριν από το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, το όνομα της Isabelle Galmiche δεν ήταν γνωστό στο ευρύ κοινό των αγώνων, οπότε ήταν λογικό να συζητηθεί ακόμη περισσότερο, μετά από τη νίκη με το Ford Puma Rally1, στο πλευρό του Sebastien Loeb.

Πολλοί θα μπορούσαν να σκεφτούν ότι με τον πολυνίκη του WRC πίσω από το τιμόνι, τα πάντα γίνονται πιο εύκολα.

Αυτό όμως δεν ισχύει, καθώς να “ακολουθήσεις” έναν οδηγό τέτοιου διαμετρήματος και να έχεις υπό τον έλεγχό σου όλα τα δεδομένα, όπως απαιτείται από τους συνοδηγούς κορυφαίου επιπέδου, μόνο απλό δεν είναι.

Sebastien Loeb-Isabelle Galmiche Monte 01

Ιδιαίτερα μάλιστα, αν σκεφτούμε πως η Isabelle Galmiche έπεσε στα βαθιά, αφού μπορεί συμμετείχε σε ράλλυ από το 1995, όμως αυτή ήταν μόλις η 7η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και η παρθενική, στην κορυφαία κατηγορία.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, πως η Galmiche εργάζεται επαγγελματικά ως καθηγήτρια μαθηματικών, οπότε τα ράλλυ είναι για εκείνη ένα χόμπι, που πάντως μετά από τη συμμετοχή-νίκη στο Μόντε, την έκανε γνωστή σε όλον τον κόσμο.

Έχοντας αφήσει την καθημερινή της εργασία για μία εβδομάδα, η Γαλλίδα βρέθηκε δίπλα στον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή και νικητή 79, πριν από το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Sebastien Loeb-Isabelle Galmiche Monte 04

Επιστρέφοντας στο σχολείο, όπου δεν είχε αναφερθεί με λεπτομέρειες στο χόμπι της, η 50χρονη καθηγήτρια και συνοδηγός είναι πια νικήτρια ενός αγώνα στο WRC, συνοδεύοντας τον Loeb στην 80ή νίκη της καριέρας του.

Παράλληλα, έγινε η πρώτη γυναίκα που ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου  μετά από το 1997, όταν νικήτρια είχε αναδειχθεί, ξανά στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο και ξανά στον πρώτο αγώνα των νέων τότε, κανονισμών για τα αυτοκίνητα WRC, η Ιταλίδα Fabrizia Pons, στο πλευρό του Pierro Liatti με Subaru Impreza WRC.

Sebastien Loeb-Isabelle Galmiche Monte 02

“Ήμουν αρκετά διακριτική στο σχολείο και δεν είπα πολλά στους μαθητές πριν από τον αγώνα, οπότε νομίζω ότι θα εκπλαγούν αρκετά όταν με ξαναδούν”, δήλωσε η Isabelle Galmiche στο www.wrc.com. “Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, ήταν ήδη όνειρο το γεγονός ότι θα συμμετείχα στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο δίπλα στον Seb με ένα τόσο καλό αυτοκίνητο, αλλά να κερδίζεις, δε γίνεται καλύτερο από αυτό. Τι τρελή ιστορία!”

Πώς προέκυψε όμως η συνεργασία με τον Sebastien Loeb; “Αφότου ο Daniel (Elena) αποφάσισε να σταματήσει τα ράλλυ, ο Seb με κάλεσε στο τηλέφωνο και με ρώτησε αν μπορώ να βρεθώ μαζί του στο Μόντε Κάρλο. Φυσικά, είπα αμέσως ναι.

Gravel crews

“Κάναμε πολλές δοκιμές μαζί του (όταν βρισκόταν) στη Citroen και τη Hyundai, όποτε ο Daniel δεν ήταν διαθέσιμος, όμως αυτός ήταν ο πρώτος μας κοινός αγώνας – και τι εκπληκτικό αποτέλεσμα”.

Όσον αφορά στον Sebastien Loeb, ο 8 φορές πια νικητής του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, όπως είναι λογικό έμεινε πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση της νέας του συνοδηγού.

“Αυτό το αυτοκίνητο είναι πραγματικά δύσκολο για τον συνοδηγό και είχε πολλά να πει, όμως είχε τέλειο ρυθμό και καταλαβαίνει πώς να το κάνει πραγματικά καλά”, σχολίασε ο Loeb.

“Υπάρχουν πολλά πράγματα προς έλεγχο. Έχει μεγάλη εμπειρία από το γαλλικό πρωτάθλημα, όμως στο WRC έχεις πολλά να κάνει γύρω από το αυτοκίνητο. Έκανε εξαιρετική δουλειά”.

Με τον αριθμό των γυναικών που συμμετέχουν στις υψηλότερες βαθμίδες του μηχανοκίνητου αθλητισμού να αυξάνεται, ο Οργανισμός “FIA Women in Motorsport” δεν παρέλειψε να συγχαρεί την Isabelle Galmiche για το κατόρθωμά της.

“Μετά από την εκπληκτική επίδοση της Isabelle Galmiche, θα θέλαμε να σας πούμε περισσότερα για εκείνη”, αναφέρεται σε post του Οργανισμού στα social media.

“Η Isabelle είναι καθηγήτρια μαθηματικών για ενήλικες και βρίσκεται δίπλα στον Sebastien Loeb από το 2017. Πάντα ήταν παθιασμένη με τα ράλλυ, ξεκίνησε το 1995 και έχει συμμετάσχει σε… 248 αγώνες!

“Ξέρουμε ότι είναι εντυπωσιακό… Επιπλέον, αυτό το Σαββατοκύριακο η Isabelle έγραψε ιστορία, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα συνοδηγός που κερδίζει ένα ράλλυ στο WRC μετά την Fabrizia Pons, το 1997”.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου