Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Στον Luis Caffarelli το βραβείο Shaw 2018 στα Μαθηματικά






Ο  Caffarelli, πρόεδρος του Ιδρύματος Sid W. Richardson στο  Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, είναι ο αποδέκτης ενός από τα μεγαλύτερα βραβεία για τα μαθηματικά για  το 2018 (βραβείο Shaw) με χρηματικό έπαθλο ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Βραβείο Shaw τιμά πρόσφατα επιτεύγματα ερευνητών στους τομείς των μαθηματικών, της αστρονομίας και της επιστήμης της ζωής και της ιατρικής.


Ο Caffarelli αναγνωρίζεται "για την πρωτοποριακή του εργασία σε μερικές διαφορικές εξισώσεις, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας θεωρίας της κανονικότητας για τις μη γραμμικές εξισώσεις όπως η εξίσωση Monge-Ampère και τα προβλήματα ελεύθερων ορίων όπως το πρόβλημα των εμποδίων, το έργο που επηρέασε μια ολόκληρη γενιά ερευνητές στον τομέα ", σύμφωνα με την παραπομπή του βραβείου.

Ο Caffarelli είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών και της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών. Έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεία, όπως το βραβείο Rolf Schock από την Royal Swedish Academy of Sciences, το βραβείο Leroy P. Steele για την Επιτυχία της Ζωής από την Αμερικανική Μαθηματική Εταιρεία και το βραβείο Wolf στα Μαθηματικά από το Ίδρυμα Wolf.

Ο Caffarelli είναι επίσης καθηγητής στο Ινστιτούτο Υπολογιστικής Μηχανικής και Επιστημών του UT Austin.

Ο Caffarelli είναι πρωτοπόρος στις μεθόδους αντιμετώπισης πολλών κλασσικών προβλημάτων. Έχει κάνει εξειδικευμένες εργασίες που σχετίζονται με τις εξισώσεις Navier-Stokes και είναι επίσης ευρέως αναγνωρισμένος ως ο κορυφαίος εξειδικευμένος στον κόσμο σε προβλήματα ελεύθερων ορίων για μη γραμμικές μερικές διαφορικές εξισώσεις. Με τους συνεργάτες του, έχει συγγράψει περισσότερες από 250 επιστημονικές δημοσιεύσεις που τεκμηριώνουν αυτό το έργο.

Τα βραβεία Shaw του 2018 θα παρουσιαστούν σε τελετή την 26η Σεπτεμβρίου στο Χονγκ Κονγκ
Αρχή φόρμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου