Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Βράβευση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Νομού Κοζάνης που διακρίθηκαν στον 8ο Διαγωνισμό της Ε.Μ.Ε. Παιχνίδι και Μαθηματικά

Το Παράρτημα Κοζάνης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας  θα τιμήσει και φέτος τα παιδιά του Ν. Κοζάνης,  που προκρίθηκαν στον 8ο  Μαθηματικό Διαγωνισμό της Ε.Μ.Ε. «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που πραγματοποιήθηκε στις 7/3/2014.
 Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 45 Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μας με 1177 μαθητές. 
Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο μικρός Ευκλείδης» και απευθύνεται στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική. Ο διαγωνισμός δεν έχει χαρακτήρα ανταγωνισμού και επιλογής αλλά δημιουργικής συμμετοχής και ευχάριστης ενασχόλησης με μαθηματικές δραστηριότητες.
Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τα μαθηματικά μέσα από κάποιες ασκήσεις – δραστηριότητες με τις οποίες: 
θα εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε απλές εφαρμογές, 
θα αντιληφθούν ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας, 
θα χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα. 
 
Γίνεται αντιληπτό ότι λόγω του μεγέθους του ο διαγωνισμός αυτός δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν δεν τον είχαν αγκαλιάσει οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης στους οποίους η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία εκφράζει τις ευχαριστίες της. Πρέπει να τονίσουμε την ουσιαστική συμβολή τους τόσο στην ενημέρωση των σχολείων όσο και στη διεξαγωγή του διαγωνισμού
 
Το Παράρτημα Κοζάνης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας  σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην τελετή βράβευσης των μαθητών που θα πραγματοποιηθεί την   Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 στην Αίθουσα  Πολλαπλών χρήσεων του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης  στις 12 το μεσημέρι,    με επίσημο ομιλητή τον κ. Δόρτσιο Κωνσταντίνο πρώην Σχολικό  Σύμβουλο Μαθηματικών Δυτικής Μακεδονίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου