Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Tο Παράρτημα Ημαθίας της ΕΜΕ βράβευσε τους διακριθέντες μαθητές του διαγωνισμού «Παιχνίδι και Μαθηματικά»!!!!



Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) βράβευσε τους μαθητές της Ημαθίας, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που διοργανώνει το περιοδικό «Μικρός Ευκλείδης» της ΕΜΕ. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πλέον των 1000 ατόμων, που τίμησαν τους 282 βραβευόμενους μαθητές. Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση οι βουλευτές Ημαθίας  Γεωργία Μπατσαρά και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας Όλγα Μοσχοπούλου, η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βέροιας Βαρβάρα Σταυροπούλου και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αλεξάνδρειας Γρηγόρης Στεργιόπουλος. Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο προϊστάμενος Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ημαθίας Διονύσης Διαμαντόπουλος, η σχολική σύμβουλος γενικής αγωγής Ελισάβετ Τάρη και πλήθος εκπαιδευτικών. Από το Δ.Σ της ΕΜΕ παρόντες ήταν ο Α΄ αντιπρόεδρος, καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Δημάκος, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής καθώς και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας και δ/ντής του 5ου Γυμνασίου Βέροιας Κώστας Παπαδόπουλος.

Στην ομιλία του ο κ. Δημάκος ανέπτυξε το πλούσιο έργο της Μαθηματικής Εταιρείας, τη δημιουργική της πορεία και την διαχρονική προσφορά της στην ελληνική κοινωνία.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης το Παράρτημα Ημαθίας της ΕΜΕ τίμησε τον Δήμο Αλεξάνδρειας για τη συμπαράστασή του στο έργο του παραρτήματος και ο πρόεδρος του Παραρτήματος απένειμε στον δήμαρχο αναμνηστικό χρυσό μετάλλιο της 16ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων, που έγινε στη Βέροια τον Ιούνιο του 2012.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος  Ημαθίας της EME:
- Συγχαίρει τους μαθητές που διακρίθηκαν.
- Εύχεται σε όλους τους μαθητές του νομού να είναι επιτυχημένα και δημιουργικά τα μαθητικά τους χρόνια και τους καλεί να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς «Υπατία» για την Α’ Γυμνασίου και «Θαλής» για τις υπόλοιπες τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου. Οι διαγωνισμοί θα γίνουν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου σε εξεταστικά κέντρα της Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας. 
- Θέλοντας να συμβάλει σε μεγαλύτερες διακρίσεις μαθητών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο θα λειτουργήσει το καλοκαίρι το 7ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο, για το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν σχετικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Παραρτήματος (www.emeimathias.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου