Βρετανοί επιστήμονες επεξεργάστηκαν ένα μαθηματικό τύπο για τη δημιουργία του τέλειου σάντουιτς με τυρί χάρη σε μια επιστημονικά υπολογισμένη δοσολογία μαγιονέζας, σαλάτας και τυριού τσένταρ.
Η εξίσωση αυτή, η οποία λαμβάνει υπ’ όψιν εννέα μεταβλητές.
Για τους μαθηματικούς, ο τύπος είνα
W=[1 + ((bd)/6.5)) - s + ((m-2c)/2) + ((v+p)/7t)] (100 + l/100).
«W» είναι το πάχος του τσένταρ σε χιλιοστά, «b» το πάχος του ψωμιού και «d» η σύστασή του (λευκό, ολικής αλέσεως…), «s» είναι η ποσότητα της μαργαρίνης ή του βουτύρου και «m» ο όγκος της μαγιονέζας.
Οι άλλες παράμετροι που λαμβάνονται υπόψη είναι οι ποσότητες από το μαρούλι («I»), τις πίκλες («p») και την τομάτα («v»).
Κατά την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν ανθρώπινα πειραματόζωα και περίπλοκα εργαλεία μέτρησης, ώστε να μελετηθούν πολλές εκατοντάδες είδη τσένταρ και να εντοπισθεί, βάσει της γεύσης και της υφής, η απαραίτητη ποσότητα αναλόγως των διαφόρων προστιθέμενων συστατικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου